Tort Krem a la Krem cu mascarpone

de ela in Torturi, 6 Dec 2010 | 12105 vizualizari

 

l-am vazut la Laly,vazusem pe aici si prajitura si imi era in gand sa fac prajitura,dar cum ieri a fost ziua sotului meu si eram in criza de timp,m-am gandit ca era cel mai rapid tort de facut

 

INGREDIENTE

BLAT:

  • 6 oua,
  • 6 linguri de zahar,
  • 1plic crema ole de la dr oetker

CREMA 1:

  • 200 ml lapte,
  • 250 ml frisca lichida,
  • 200 gr crema mascarpone,
  • 1plic crema ole de vanilie

CREMA 2:

  • 200 ml lapte,
  • 250 gr frisca lichida,
  • 200 gr mascarpone,
  • 1plic crema ole de ciocolata

GLAZURA:

  • 200 gr ciocolata menaj,
  • 100 ml frisca lichida,
  • 50 gr unt,
  • 25 gr coniac
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Krem a la Krem cu mascarpone:

Separam ouale.Batem galbenusurile cu un praf de sare,adaugam zaharul treptat,apoi praful de crema.

Tapetam o forma de tort de 26cm cu hartie de copt in care turnam compozitia de blat si dam la cuptor pana este copt blatul(incercam cu scobitoarea,daca iese curata din blat,acesta este gata).Scoatem si lasam sa se raceasca bine.

Pregatim crema1:mixam frisca cu laptele si praful de crema de vanilie,iar cand s-a intarit adaugam crema mascarpone.Scoatem blatul din forma si ii dam jos hartia de copt.Ungem blatul cu prima crema si dam la rece 30minute.

Pregatim a doua crema:mixam laptele cu frisca si cre crema ole de ciocolata,apoi adaugam crema mascarpone si mai mixam putin.

Adaugam crema de ciocolata peste cea de vanilie.

Intr-o craticioara punem frisca lichida si lasam sa se incalzeasca,adaugam ciocolata,apoi untul si coniacul si lasam sa se ingroase putin .Luam de pe foc si lasam sa se raceasca putin apoi turnam cu grija pe tort.

Ornam cu frisca sau dupa gust,cu ce dorim si lasam la rece cateva ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Krem a la Krem cu mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort Ioana - La multi ani tuturor bucatarasilor ce poarta numele Sf Ioan